Caracteristici:

Detalii Companie:


Sportul aeronautic are rădăcini adânci la Iaşi, mărturie fiind zborul în 1912 cu un planor a elevilor Liceului Naţional, constituiţi în grupul "Infraroşii" din care făceau parte Ion Romanescu şi Horia Hulubei. Zboruri sporadice s-au făcut pe panta de la Vlădiceni, între anii 1935 - 1937, însă aeroclubul ia fiinţă oficial la data de 14 septembrie 1938 (de ziua Crucii).


Terenul de zbor şi infrastructura aparţineau Flotilei de aviaţie a cărui comandant era generalul Emil Gheorghiu. În anul 1940 terenul de zbor a fost amenajat pentru aviaţia militară de bombardament, vânătoare, legătura, recunoaştere, observaţie şi transport. De pe acest teren şi-au luat zborul escadrilele în dimineaţa zilei de 22 iunie 1941, atunci cand România a intrat în cel de-al doilea Razboi Mondial.


În perioada 1942-1944 şcoala de planorism a fost mutată la Cucuteni, 10 km vest de oraş, unde s-a zburat mult la pantă, instruindu-se numeroşi elevi. Din anul 1946 se revine pe vechiul teren sub denumirea de "Şcoala de pilotaj - Iaşi", denumire care va fi păstrata până În anul 1964 când ia denumirea de "Aeroclubul Moldova Iaşi", urmând ca in anul 2006 sa se schimbe in "Aeroclubul Alexandru Matei Iaşi".

 

Scoala de zbor cu planorul


Aeroclubul "Al.Matei" Iasi organizeaza cursuri pentru obtinerea licentei de planorist. Licenta este valabila in toate tarile din Uniunea Europeana si majoritatea tarilor din rest.
Cursul presupune 60 de ore de curs teoretic si aproximativ 100 de decolari pentru partea practica, totalizand aproximativ 10 ore de zbor. Pentru anul 2012 beneficiem de 20 de locuri la buget, adresate tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 22 de ani. Pentru cei care doresc sa urmeze cursul contra-cost, veti putea afla contravaloarea exacta consultand documentul tarife din sectiunea download. Costul cursului complet (teoretic+practic) este de aproximativ 1000 EUR.
Pentru cei care doresc sa experimenteze zborul cu planorul, o pot face pentru aproximativ 11 EUR (costul unui singur zbor)

 

Salturi in tandem cu parasuta

Doritorii de senzatii tari pot efectua in cadrul aeroclubului nostru, salturi cu parasuta impreuna cu un instructor de la o inaltime de aproximativ 3000 de metri. Salturile se efectueaza din avioane de tip AN2 si GA8 aflate in dotarea Aeroclubului Romaniei. Pentru detalii va rugam adresati-va sectorului parasutism, din sectiunea contact.

 

Obtinerea licentei de parasutist


Organizam cursuri in vederea obtinerii licentei de parasutism. Deasemeni executam salturi din turnul de parasutisti.

Obtinerea licentei de pilot privat avion (PPL)


Organizam cursuri teoretice si practice in vederea obtinerii licentei PPL (private pilot licence). Aceasta licenta constituie primul pas pentru o viitoare cariera de pilot profesionist. Cursurile se vor desfasura pe aeronave de tip Zlin 142 si IAR 46. Cursul se desfasoara doar in varianta contra-cost, acesta fiind probabil cel mai ieftin curs de acest gen apelabil in Romania.

 

Scoala de zbor cu avioane ultrausoare

Aeroclubul Romaniei organizeaza cursuri pentru obtinerea licentei de pilot avion ultrausor (ULM). Cursul presupune parcurgerea a 50 de ore de pregatire teoretica si minim 40 de ore de pregatire practica in zbor. Avioanele ultrausoare sunt etapa premergatoare spre o viitoare cariera in aviatie, sau pot constitui un mijloc de agrement.
In ultima perioada, zborul cu avioane ultrausoare a luat o amploare deosebita existand in momentul de fata un numar foarte mare de fabrici producatoare de acest tip de aeronave. Aeroclubul "Al.Matei" vine in sprijinul pilotilor si proprietarilor de avioane ultrausoare, punand la dispozitia acestora infrastructura aeroportoara necesara activitatii de zbor, cat si spatii de hangarare si parcare a aeronavelor private, precum si toate serviciile necesare desfasurarii activitatilor de zbor.

Raporteaza
ID Companie: 618

Trimite mesaj

Distribuie aceasta companie:

Caracteristici:

Detalii Companie:


Aeroclubul "Alexandru Matei" Iaşi este situat pe dealul Tătăraşi în partea de est a oraşului Iaşi. Se compune din infrastructura aeroclubului şi terenul de zbor.


Infrastructura cuprinde:


    - Două hangare
    - Depozit carburanţi-lubrifianţi
    - Atelier mecanic
    - Pavilion cazare
    - Turn control
    - Sală studiu
    - Sală pliaj paraşute
    - Birouri
    - Alte anexe


Aeroclubul "Alexandru Matei" Iaşi are în dotare următoarele tipuri de aeronave:


    - Planoare IS-28 B2
    - Planoare IS-29 D2
    - Avion Remorcher PZL-104 Wilga
    - Parasute MANTA 290
    - Parasute MANTA 230
    - Parasute PARAFOIL 252
    - Parasute Solo


Terenul de zbor este prevăzut cu drenaje eficiente ce permit desfăşurarea activitaţii de zbor dupa cea mai puternica aversa. Este inclinat natural pe direcţiile vest - est şi sud - nord. Banda de zbor înierbata este orientata pe direcţia 140/320 cu dimensiunea de 650/40 metri. Infrastructura şi terenul de zbor ale aeroclubului sunt amplasate aproape de mijloacele de transport în comun într-un decor natural de excepţie.

Raporteaza
ID Companie: 618

Trimite mesaj

Distribuie aceasta companie: