Painea cu maia este o paine fara drojdie. Are ca agent de fermentare si dospire maiaua acra. Maiaua este formata numai din faina si apa si apeleaza la fermentii naturali existenti in aer pentru a se activa. Aceasta ia locul drojdiei industriale pe pat de azot. Painea cu maia are un indice glicemic mult mai scazut decat painea facuta cu drojdie si este astfel o alegere mult mai buna pentru persoanele diabetice si pentru persoanele care doresc sa-si mentina silueta. Pentru cei cu intoleranta la gluten, dar si pentru copiii mici carora nu li se recomanda inca produse cu gluten, painea cu maia este o alternativa potrivita pentru ca prin fermentatia cu maia proteinele din gluten sunt dezactivate partial. Maiaua neutralizeaza acidul fitic din cereale, acid care este responsabil cu impiedicarea absorbtiei mineralelor de catre corpul uman. Astfel, minerale precum fierul, zincul si mangneziul din cerealele integrale sunt mai usor asimilate si deci painea este mai nutritiva. Mai mult decat paine! SANATATE!
Raporteaza
ID Companie: 1475