Caracteristici:

Detalii Companie:


ALIAT – Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor, este cea mai importanta organizatie nonguvernamentala in domeniul prevenirii si tratamentului dependentelor de substante din Romania, care in 2014 a devenit clinica de sine statatoare, dezvoltandu-ne intr-o retea nationala prin infiintarea a inca sase clinici in tara, în Constanța, Brașov, Suceava, București.

Clinica Aliat Suceava face parte din rețeaua de clinici Aliat. ALIAT - este o asociaţie de profesionişti în domeniul sănătăţii mintale, formată din psihiatri, psihologi, psihoterapeuţi, asistenţi sociali şi asistenţi medicali. Fondată în 1993, Asociaţia ALIAT este una din primele organizaţii profesionale care activează în domeniul adicţiilor, prin dezvoltarea de programe la nivel naţional pentru prevenirea şi tratamentul dependenţelor. ALIAT desfăşoară activităţi în domeniile prevenirii consumului abuziv de alcool şi droguri, tratamentului abuzului şi al dependenţei de alcool şi droguri, incluziunii sociale a persoanelor dependente de alcool şi droguri, instruire pentru profesioniştii care activează în domeniul adicţiilor, prevenirii HIV / SIDA / Hepatită B, C în rândul consumatorilor de droguri, lobby şi advocacy, cercetare.

 

Înființate în anul 2015, Clinica Aliat Suceava și Clinica Rezidențială Aliat Dorna Arini sunt cele mai noi clinici pentru tratamentul adicțiilor deschise în județul Suceava.

Clinica ALIAT Suceava este cea mai nouă clinică de tip ambulatoriu, pe plan local, pentru tratamentul dependențelor de alcool, droguri, internet, jocuri de noroc, pornografie, tulburări de alimentație. Serviciile clinicii, oferite persoanelor care suferă de dependență, sunt concepute după un model de terapie integrată, concretizate prin pachete de servicii de psihoterapie și servicii psihiatrice, în regim ambulatoriu, cu o echipă multidisciplinară de specialiști.

De asemenea, în aplicarea programelor terapeutice o parte importantă este reprezentată de respectarea unor principii de tratament care asigură calitatea serviciilor oferite: acceptare și nestigmatizare, profesionalism, tratament bazat pe intervenții științifice, evaluare standardizată, intervenții eficiente prin evaluarea rezultatelor în timpul și după aplicarea programului terapeutic, respectarea confidențialității și asigurarea siguranței pacientului.

Prin urmare, suntem pregătiți să oferim un program individualizat de tratament al adicțiilor care să conțină: evaluare inițială, psihoterapie individuală, consult/tratament psihiatric, grup de suport pentru prevenirea recăderilor, ședințe de consiliere pentru familie. Prin programele noastre venim în întâmpinarea persoanelor care au o dependență astfel încât să conștientizeze problema pe care o au, să poată primi sprijin și tratament specializat și să învețe din nou să se integreze social.

Raporteaza
ID Companie: 1826

Trimite mesaj

Distribuie aceasta companie: