Caracteristici:

Detalii Companie:


Scoala “Imperius” este una dintre cele mai vechi scoli din Romania, luand fiinta in 2004.

ATENTIE – DANSUL CREEAZA DEPENDENTA!

Buna ! Sunt Marian Schianu si ma bucur sa va impartasesc povestea pasiunii mele, DANSUL !

Totul a inceput in urma cu foarte, foarte multi ani cand, din intamplare, am nimerit intr-un club latino. Desi nu stiam sa dansez nici unul dintre stilurile vazute acolo, am fost fascinat de muzica antrenanta, dezinvoltura si pasiunea oamenilor de pe ringul de dans. Dar cel mai mult m-a atras sclipirea din ochii lor ! Dupa o scurta cercetare ( curios din fire, ce pot face?) am aflat ca stilurile de dans practicate erau merengue si cumbia, stiluri simple, vesele si antrenante. Acestea au favorizat in schimb evolutia dansului latino ajungandu-se azi la multitudinea de stiluri dansate și predate:

– dansuri latino: Salsa On2, Salsa On1, Cubana, Rueda de Casino, Merengue, Bachata (europeana, dominicana, sensual), Cha Cha
– dansuri afro: Kizomba (traditional si urban), Semba, Tarraxinha.

Dupa o perioada fascinanta petrecuta in club, cum socializarea si dansul merg mana in mana, eu, impreuna cu alti cativa pasionati de dans am inceput sa ne antrenam in particular, cautand perfectionarea acestei pasiuni. Desi in acea perioada materialele video care ne puteau ajuta in antrenamete erau prea putine si sarace in informatii, am devorat tot ce am putut gasi si am realizat ca putem infrumuseta si adapta stilurile de dans inventand miscari noi si figuri noi.

In anul 2000, dupa 3 ani de invatare si antrenare in detaliu, Michael Mussulis (Anglia), unul dintre promotorii salsei in Romania, stabilindu-se definitiv pe meleagurile noastre, ne-a vazut dansand si ne-a propus sa formam o trupa profesionala de dans.

Stilul de dans adus de el, SALSA ON1, era ceva nou pentru noi iar aceasta propunere a venit ca o manusa avand in vedere dorinta noastra de perfectionare. Ne-am antrenat si am dansat pe scene deschise, fiind implicati in diverse proiecte muzicale, de la reprezentatii pana la concursuri si spectacole.
Facand o analiza, am realizat ca cei 5 ani petrecuti cu antrenamentele de inceput (1997 – 2002), au avut un impact considerabil asupra dezvoltarii mele personale atat la nivel emotional (controlarea emotiilor, schimbarea benefica a tiparelor), cat si la nivel mental si fizic ( stimularea gandirii pozitive, dezvoltarea imaginatiei si creativitatii, dezvoltarea unui tonus muscular sanatos si dobandirea unei posturi drepte si corecte).

Sosise momentul in care am decis ca eram apt si pregatit sa-i indrum si sa-i invat pe altii ceea ce stiu eu, sa-i ajut sa descopere magia si fascinatia dansului si sa observe singuri cum se petrec transformarile minunate la nivel de suflet, la fel cum s-au petrecut cu mine.
Decizia de a preda a fost insotita de si mai multa munca. O munca, de data aceasta, cu o motivatie exterioara, de impartasire. Desi stapaneam dansul foarte bine, am constientizat faptul ca in predat este nevoie de logica si explicatii suplimentare ale tehnicii aferente fiecarui stil de dans in parte. Pentru a putea oferi oamenilor informatia cat mai simplu si corect, pentru a transmite placerea si bucuria de a dansa, m-am antrenat ca instructor inca un an de zile (2003-2004) imbunatatindu-mi abilitatile de predare.

In aceasta perioada am raspuns intotdeauna dorintelor altora de a invata, am dansat mult, am exersat si mai mult, am folosit fiecare prilej, fiecare persoana nerabdatoare să invete pentru a-mi dezvolta competentele de predare. Astfel am putut intelege logica si tehnica fiecarui pas si semnal din spatele fiecarei miscari de dans.

In anul 2004, in luna mai, a fost infiintata Scoala de Dans Imperius.

Exact asa si exact atunci a inceput TOTUL ca profesor acreditat !

Pe parcurs am vrut sa ofer cursantilor o gama variata de stiluri de dans, motiv pentru care am introdus in scoala mea fiecare stil, gen de dans care aparea nou in cluburi:

– in 2004 – Salsa, Bachata, Rueda, Merengue, Cha Cha

– 2011 – Kizomba

– 2013 – Tarraxinha, Semba

Bineinteles ca pentru asta a fost nevoie de alte antrenamente suplimentare din partea mea pentru a putea explica si arata corect tehnica de dans. Insa placerea si dedicatia au compensat cu brio orele grele de antrenament.

In cei 12 ani de activitate, Scoala de Dans Passos (Asociatia Latin Club Imperius) si-a sustinut activitatea atat in Bucuresti, Craiova (2010 – 1015), Giurgiu (2016..) si a format peste cateva sute de dansatori, cativa dintre ei devenind instructori si ducand mai departe pasinea pentru dans:

– Hicham Benis si Claudia Voinea (Latin4You Craiova) – doi dintre cei mai talentati instructori
– Oana si Daniel (ModDance Craiova)
– Lambu Cristian (Guantanamo – Bucuresti)
– Aura Calin (fosta partenera de dans – Bucuresti)

Asa ca, dragii mei cititori, acum ca ne cunoastem, va stept cu drag si bucurie sa va insotesc pe drumul regasirii stralucirii interioare prin DANS , cea mai frumoasa calatorie personala !!!

Raporteaza
ID Companie: 2882

Trimite mesaj

Distribuie aceasta companie: