Caracteristici:

Detalii Companie:


Construit în anii '60, lângă fostul parc al ,,Libertăţii" (actualul Cancicov), Teatrul de Vară se înfățișa sub forma unui amfiteatru descoperit, dând posibilitatea băcăuanilor să asiste la concertele susținute de soliștii de marcă ale vremurilor doar câteva luni pe an. Acest lucru s-a întâmplat până la sfârşitul anilor ’90, când activitatea a fost complet sistată, iar edificiul a devenit, cu trecerea anilor, o ruină, știrbind astfel aspectul zonei centrale a municipiului Bacău.

În primăvara anului 2008 au fost demarate lucrările de reconstrucţie a teatrului, realizându-se astfel o clădire unicat în România, cu arce de lemn lungi de 50 de metri ce definesc o structură moderna de peste 2200 metri pătraţi. Capacitatea sălii este de 1.502 de locuri, clădirea dispunând, de asemenea, de instalaţii de climatizare, instalaţii electrice noi, scaune confortabile, garderobe şi toalete la standarde actuale. O altă noutate este dată de sistemul de geamuri termopan, care sunt prevăzute cu senzori, ele închizându-se la primii stropi de ploaie ori când vântul se înteţeşte..


Sonorizarea, luminile si proiectia sunt de ultima generatie ce poate oferi oricand un spectacol natioal si international in cadrul acestui Teatrul de Vara.

Raporteaza
ID Companie: 547

Trimite mesaj

Distribuie aceasta companie: