Caracteristici:

Detalii Companie:


Povestea

Inca de pe vremea lui Stefan Cel Mare oameni iscusiti de prin partile locului au vrut sa isi  pazeasca asezarea ca pe o comoara, faptul  ca Iasul  are berari de cand e lumea nu mai e  legenda.  In 1845 industria berii din Iasi prindea si mai multe radacini, functionand deja cinci fabrici de bere. Ulterior pe la 1875  au ramas doar 2, iar la inceputul secolului XX a ramas doar cu  una singura si amintirea bearilor ieseni danuie si astazi.

La acea vreme pe Ulita Mare se tot inmulteau numarul cafegiilor si al cofetariilor, al cizamrilor si al ceasornicarilor, dar tot curtea unde se intalnineau berarii ramanea locul preferat pentru desfarate. Si uite asa se face ca prin timpul lui 2009, cand voia buna umbla nestingherita prin oras si parca nu isi gasea locul  in grotele lui Stefan Cel Mare, rasari din spuma unei halbe cu bere rece Curtea Berarilor Timisoreana, un loc strasnic in infatisare, in atmosfera si in gustare….o data ajunsa aici, voia buna gasi de cuviinta sa ramana a locului. In respectabila ei traditie, Curtea Berarilor reimprospateaza vremile de altadata pentru bunii oameni de azi.

Intrati, inhatati meniul si puneti-va pe simtit bine caci ati ajuns in cel mai potrivit loc. Principiile Curtii sunt clare si sanatoase: Pofta de viata se tine cu bere la halba si bucate alese. Aici e rost de pus veselia la cale, loc de lasat deoparte zarva de afara. Aici timpul curge altfel. Caci atunci cand sorbi bere de soi alaturi de prieteni si mananci ca un boier, vorba devine ras si poveste care se scrie de la sine.

 

La inceput a fost recipientul. Si omul a vazut ca acesta era un lucru bun. Acum nu mai trebuia sa bea berea direct de la cep. Berea exista, desigur, dinainte de inceputuri, sub numele de supa primordiala. Curtea a luat fiinta in 2007, formand o comunitate puternica a berarilor.

 

Program

Luni - Duminica: 09:00 – 01:00

 

Raporteaza
ID Companie: 722

Trimite mesaj

Distribuie aceasta companie: