Caracteristici:

Detalii Companie:


Dragii vizitatori,

Vrem să vă povestim câte ceva despre animalele de la noi din gospodărie, pentru ca voi să ne / le cunoașteți mai bine.

Actrițele principale sunt căprițele. Avem 64 de capre cu lapte și 16 tinere - adică ieduțe de anul trecut care nu au avut încă pui. Aproape toate sunt carpatine, iar pe lângă ele avem doi masculi, unul metis de rasa Saanen si unul metis de rasa Alpin Francez. Aceste rase de capre sunt pentru lapte și treptat urmărim să ne ameliorăm efectivul cu femele din ce în ce mai bune de lapte.

Hrana căprițelor este exclusiv naturală și tradițională. În timpul verii, ele petrec majoritatea timpului la pășune, cu o pauză la prânz pentru odihnă și apă. Iarna, hrana lor este compusă din furaje fibroase - fân, lucernă și ciocani de porumb. Atât iarna cât și vara, dimineața și seara, caprele primesc tain. Tainul este masa bogată în proteine și constă în amestecuri de cereale - porumb, grâu, sorg, orz sau ovăz.

O parte importantă din hrana lor o cultivăm pe terenul propriu, iar restul o achiziționăm de la fermierii mari din zonă. Pe lângă mâncare și apă, caprele au tot timpul la dispoziție blocuri minerale pentru lins. Ele conțin sare, calciu, magneziu și vitamine, importante pentru menținerea unei bune stări de sănătate.

Adăpostul căprițelor este o hală din panouri sandwitch, unde se menține suficientă căldură iarna, iluminată și aerisită corespunzător, pentru a asigura un climat adecvat pentru confortul animalelor. Când temperaturile încep să crească, primăvara, caprele și iezii petrec mult timp în afata halei, unde au un padoc de odihnă și joacă.

Îngrijirea și hrănirea corespunzătoare contribuie la producția unui lapte de o foarte bună calitate, apreciat de toți consumatorii și din care preparăm lactate gustoase și sănătoase. Ne mândrim cu faptul că producem astfel de bunătăți și vă mulțumim pentru încrederea și aprecierile oferite cu fiecare ocazie.

În final, pentru că ne plac vorbele din bătrâni, nu uitați: belșugul mâncărurilor oprește ascuțimea minții.

Sănătate!

Program
Lu - Sâm: 07:00 - 21:00
      Dum: 09:00 - 14:00  18:00 - 21:00


Nu ratati povestea Irinucai pe www.capreleirinucai.ro

Raporteaza
ID Companie: 510

Trimite mesaj

Distribuie aceasta companie: