Caracteristici:

Detalii Companie:


Ideea de a produce  legume fara ingrasaminte chimice  si  pesticide ne-a venit in anul 2008 cand s-a născut cel de-al doilea copil al nostru.Este foarte important pentru noi sa le asiguram copiilor o alimentatie sanatoasa.

Vestea ca avem legume gustoase si fara chimicale s-a dus repede prin oras,asa ca in vara lui 2008 livram primele cosuri cu legume in Iasi si Radauti. Iarna, rosiile   din import  costau 5-6 lei ;noi le dădeam cu 10 lei, dar mai primeam ”sugestii” ca sunt cam scumpe asa ca ne-am hotărât sa ne oprim si sa producem doar pentru noi.Piata nu era pregatita in 2008 pentru legume ecologice fara ingrasaminte chimice si pesticide,  oamenii nu realizau  importanta  unei alimentatii sanatoase.

In anul 2012 eram intrebati din ce in ce mai mult de cunoștințe,prieteni, amici si clienti daca mai producem legume naturale fara chimicale, chiar ne incurajau sa revenim, multi dintre ei stiau prin ce trecusem; asa ca ne-am hotărât ca in primavara lui 2013 sa reîncepem producerea de legume sanatoase. Tot din Primavara am început demersurile cu firma de consultanta implementarea certificarii  BIO. Tot ce producem este facut in pamant curat, fara nici un aport de ingrasamant chimic sau pesticide.

Este o mare responsabilitate sa cresti legume naturale si am vrea sa știți care este diferența dintre produsele noastre si cele de la piața chiar de la fermieri. Nu dorim sa generalizam dar multi producători folosesc ingrasamant chimic ca’’ doar nu  vede nimeni’’, multi producători pun ingrasamant  proaspăt de la animale la salata sau spanac chiar daca e plin de uree, nitrati sau nitriti; niciodată sa nu cumparati spanac daca vizibil au fire de lana pe frunze. E clar ca nu e fermentat bine si conține, pe lângă vitamine si multi nitrati. Multi fermieri uda cu apa de prin parauri chiar daca unii vecini arunca apa de la rufe sau gunoi.

Dorim doar sa va explicam care este diferența dintre un fermier responsabil si altul care îl interesează producția mare si atât. Dumneavoastră sunteți cei care hotărati de unde cumparati dar trebuie sa va informati  ce seminte au fost folosite, in ce pământ sau mranita au fost plantate, cu ce apa au fost udate plantele si ce ingrasamant a fost folosit. Intretinerea legumelor este anevoioasa,multe lucrari le facem manual.Sa vedeti cum arată rosiile parjolite ca dupa incendiu, cum un sfert dintre ele le dam la pasari de curte  pentru ca sunt atinse  de mana sau prea gaurite de omizi.Salata de  rucola si spanacul sunt gaurite de insecte,semn  ca nu sunt tratate chimic. Stropim plantele cu solutii din zeama de urzici si usturoi, parca am fi ‘’vracii satului’’.

Verde Bun este tot timpul bun!

Program nonstop!

Raporteaza
ID Companie: 524

Trimite mesaj

Distribuie aceasta companie: